2015. november 4., szerda

A szerdai nap a szokásos módon zajlott, a diákok dolgoztak, mi pedig kutató munkát végeztünk. Megpróbáltuk felkutatni hol lehet búzadarát és petrezselyem gyökeret találni a városban. Egész délelőtt ezt a két dolgot kerestük, és végül hosszas bolyongás után ráleltünk a búzadarára, vagy népes nevén grízre, de zöldséget sehol nem találtunk. Erre a két hiánycikkre azért lett volna szükségünk, mert gulyáslevest szerettünk volna készíteni császármorzsával. Végül sikerült az alkotás, a gyerekek nem kis örömére.
Délután folytattuk a keresést, csak most egy olyan helyet kerestünk, ahol végre nyomtatnak és fénymásolnak. Több órás próbálkozás után sikerült megtalálnunk a megfelelő üzletet, és amikor simán megnyitották a dokumentumot a pendrivon, színesben nyomtattak, sőt még kétoldalasan is tudtak, majdnem sírva fakadtunk örömünkben. Teljesen elszoktunk ettől a luxustól. Eddig mindig akadályokba és nehézségekbe ütköztünk nyomtatási és fénymásolási próbálkozásaink során.
A piacon naponta látunk különleges halakat. Ma egy hatalmas kardhalat lehetett venni, de mi még nem vagyunk elég bátrak, hogy ilyesmit főzzünk vacsorára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése